Як створити електронний гаманець Webmoney в Україні?

Винахід Інтернету надало людям принципово нові можливості по віддаленому вирішенню багатьох завдань. Однією з них є здійснення різних фінансових платежів. У сучасному світі немає необхідності, скажімо, йти до відділення банку, вистоювати чергу, щоб заплатити за комунальні послуги. Зробити це можна через Інтернет-банкінг, вказавши платіжні реквізити тих організацій, яким необхідно сплатити за надані послуги. Гроші списуються з карти платника і надходять на рахунок організації практично миттєво.

Але, Інтернет-банкінг має свої нюанси: клієнт в обов'язковому порядку повинен бути клієнтом банку, у нього повинен бути відкритий банківський рахунок. Зробити це можна тільки при особистому відвідуванні відділення банку, де необхідно надати оригінали документів, що підтверджують особу клієнта. Як банківську альтернативу можна розглянути варіант електронних платіжних систем, яких зараз безліч в мережі.

На території колишнього пострадянського простору найпопулярнішою електронною платіжною системою є Webmoney, створена в 1998 році. Вебмані дуже швидко прижилася серед користувачів, оскільки в кінці двадцятого століття їй просто не було скільки-небудь серйозної альтернативи. Клієнтська база Вебмані налічує близько 40 млн користувачів, це більше, ніж кількість жителів переважної більшості країн, які раніше були союзними республіками СРСР.

Webmoney в Україні

Вебмані в Україні користувалася великим попитом, але в 2018 році в Україні вийшов закон, що забороняє діяльність вебмані на території України, і тепер сайт webmoney.ru блокується на території України, і недоступний у вільному доступі. Зайти на нього можна тільки через проксі-сервер, ТОР-браузер або використовуючи VPN-канал.

Існує досить багато різних безкоштовних сервісів в мережі, що надають анонімний доступ через різного роду анонімайзери, проксі-сервери та ін. Але, оскільки, сервіс Вебмані на увазі фінансові операції, користуватися різними безкоштовними каналами вкрай небезпечно, оскільки дані клієнта можуть бути скомпрометовані. Простіше кажучи, сторонні особи можуть отримати доступ до гаманця Вебмані клієнта і вкрасти наявні на ньому гроші.

Більш того, в мережі існують різного роду сервіси, що надають електронні кредити. Шахрай може оформити такий електронний кредит на зламаний гаманець, і кредитний борг повисне на власника гаманця, яким довести свою невинність не представляється можливим.

З цієї причини, для роботи з Вебмані в Україні необхідно користуватися тільки платними, перевіреними VPN-каналами. Вартість передплати на стандартний, якісний VPN-канал становить близько 10-12 доларів на місяць, але, адміністрація сервісу рекомендує оформляти підписку на кілька років, вартість якої набагато нижче, близько 80 доларів в рік.

Завантаживши і встановивши на свій комп'ютер платний VPN, користувач отримує швидкий і зручний інструмент доступу до заблокованих сайтів. Для цього необхідно всього лише вибрати країну, через яку буде проводитися підключення до заблокованого сайту. У випадку з доступом до сайту webmoney.ru можна вибрати Росію, Німеччину, Францію чи будь-яку іншу країну, де Вебмані не перебувають під забороною.

Як створити електронний гаманець Webmoney

 

Реєструватися і створювати гаманець в системі Вебмані можна, як і раніше, ніяких істотних змін за останній час в цьому плані не відбулося. Головна проблема, яку необхідно вирішити жителям України для того, щоб створити кіпер Вебмані - це отримати доступ до самого сервісу Вебмані. Як вже було сказано, ця проблема вирішується використанням платного VPN-каналу.

Після того, як отримано доступ до сайту webmoney.ru, клієнт повинен пройти процедуру реєстрації, натиснувши кнопку «Реєстрація». У процесі реєстрації клієнт вказує свою країну проживання і вводить свій номер мобільного телефону, який підтверджує через код, надсилається в СМС-повідомленні.
 

 

У тому випадку, якщо такого номера телефону в системі Вебмані ще не зареєстровано, клієнту відкривається можливість проходження повноцінної реєстрації, як новому користувачу. Клієнт повинен створити логін і придумати пароль, після чого вибрати потрібні йому валютні гаманці з доступного йому списку.

Після того, як процес створення гаманців закінчено, клієнту відкривається можливість проведення фінансових транзакцій, які можливо проводити, відповідно до існуючих обмежень в залежності від рівня атестата клієнта.

  • атестат псевдоніма

  • формальний атестат

  • початковий атестат

  • Персональний атестат

  • атестат продавця


Чим вище рівень атестації клієнта, тим більше можливостей і тим менше фінансових обмежень накладається на проведення фінансових операцій.