Як отримати фінансову підтримку від Держави під час війни?

3 березня Президент України Володимир Зеленський у своєму зверненні повідомив, що уряд підготував програму допомоги українцям, які втратили можливість працювати через війну. Вона передбачає одноразову виплату у розмірі 6500 грн на картку «єПідтримка» – незалежно від вакцинації. Подати заявку на допомогу можна вже сьогодні. Розповідаємо, як нею користуватися, де можна витрачати ці кошти, та хто може на них розраховувати.

Хто може отримати домогу за програмою «єПідтримка»?

Ви можете отримати допомогу, якщо ви:

  • ФОП 1-3 групи, які подали звіт за IV квартал 2021 року або загалом за 2021 рік.
  • Найманий працівник, за якого роботодавець сплачує ЄСВ, крім працівників бюджетних установ, фондів загальнообов'язкового державного страхування та державної служби.

Наразі ця програма доступна жителям регіонів, де ведуться найактивніші бойові дії: Чернігівська, Сумська,  Харківська, Херсонська, Миколаївська, Запорізька, Донецька, Луганська, Київська, Житомирська, Одеська, Волинська, Дніпропетровська області та м. Київ.

Як отримати 6500 грн за програмою «єПідтримка»?

Подати заявку на отримання 6500 грн можна онлайн через програму «Дія». Для цього:

  • Переконайтеся, що ваша програма «Дія» оновлена до останньої версії. Для оновлення виберіть «Меню» та «Оновити програму». Після цього — натисніть кнопку «Оновити» в AppStore або GooglePlay.
  • Знову зайдіть у «Дія», натисніть «Послуги» та оберіть «єПідтримка».
  • Виберіть картку «єПідтримка»
  • Натисніть кнопку «Отримати допомогу» та чекайте на зарахування коштів.

Оформити картку «єПідтримка» можна у банках, підключених до програми. Це — monobank, ПриватБанк, А-Банк, Ощадбанк, Укргазбанк, Raiffeisen Bank, Банк Схід, IdeaBank, izibank та ПУМБ.

За словами Михайла Федорова, виплату можна витратити будь-які цілі. Усі обмеження на певний вид бізнесу з програми знято

Зручно погасити кредит в нашій Компанії можете в Особистому кабінеті